Allt fler inredningsprogram på Sveriges Television

Inredningsprogram på TV har ökat i popularitet de senaste åren. Sveriges Television har i uppdrag att sända och beställa program som speglar allmänhetens intresse. I den här artikeln beskriver vi varför inredningsprogrammen är så populära och hur du som tittare kan fixa i ordning hemma med inspiration från dessa program.

I den allmänna debatten hörs ibland påståenden om att ingen längre tittar på linjär-tv. Det är visserligen sant att tittarsiffrorna för linjär-tv har minskat i takt med den digitala utvecklingen, men siffror från public service visar att svensken i snitt tittar på två timmar linjär-tv om dagen. På senare år har TV-tablåerna i allt högre utsträckning fyllts av inredningsprogram. Det är program som ger tips på hur du kan inreda ditt hem på ett estetiskt tilltalande vis, men också kring hur du kan renovera och fixa i hemmet med små medel. Vissa saker ska du dock inte göra själv. Om du exempelvis ska installera spotlights bör du anlita en auktoriserad aktör, exempelvis Clas fixares auktoriserade elektriker, som har behörighet och kompetens för den typen av arbete.

Ta inspiration från inredningsprogram när du ska fixa hemmet

Ett skäl till att många sitter bänkade i TV-sofforna när det är inredningsprogram på TV är att det inspirerar tittarna till att göra förändringar i hemmet. Det finns många bra saker som förevisas i programmen som man kan göra själv. Det kan handla om att byta ut inredningen eller att konstruera en platsbyggd garderob. Läsaren bör uppmärksammas på att det inte är lämpligt att arbeta med elektricitet själv.

Bakom varje programledare finns skickliga hantverkare

Det är många som slås av vilka fantastiska resultat som visas upp i de inredningsprogrammen. Ibland får tittaren uppfattningen att det mesta går att göra själv och dessutom ganska snabbt. Det är dock en sanning med modifikation. Det finns förändringar som går att göra själv och med små medel. Men i varje inredningsprogram finns det skickliga hantverkare som arbetar hårt med projektet. Vid större projekt bör du också anlita hantverkare samt elektriker som exempelvis Clas fixares auktoriserade elektriker.