Mobiltelefonen är den nya TV-apparaten

Följer någon TV-tablån längre? De senaste åren har det mesta kring TV-tittandet både för public service som SVT och kommersiella kanaler kretsat kring streamat tittande på appar som SVT play och Netflix.

Yngre personer väljer, enligt bland annat Dagens Industris rapportering, i princip helt bort det linjära TV-tittandet till förmån för streamingtjänster av olika slag. Med detta följer att den traditionella TV-apparaten alltmer används som en skärmenhet för olika typer av spelkonsoler – och TV-tittandet har flyttat in i mobila enheter som iPads och mobiltelefoner.

Skydda din mobila TV-enhet

För den som tagit sig an den nya tidens TV-tittande och låter SVT play gå varm på sin iPhone är det en självklarhet att skydda den dyrbara telefonen till varje pris. Ju mer man använder den, särskilt i rörelse, ju större är risken att telefonen åker i golvet. Och som vi alla vet är hållfastheten på de mobila enheternas glasskärmar inte särskilt stor … Viktigt då att införskaffa ett bra mobilskal, exempelvis ett iPhone 12 skal till bra pris!

Att TV-tittandet flyttat in i mobilerna innebär också att tiden vi använder våra telefoner har ökat markant. Detta märker du kanske på att telefonens batteri upplevs ha sämre och sämre livslängd även om den tekniska utvecklingen faktiskt går framåt. Batteriet är bättre, men utsätts helt enkelt för större slitage. Men för att skydda sitt mobilbatteri finns många smarta knep!

Nu borde mobilen vara skyddad och klar. Men vad ska du titta på? Vårens utbud på SVT play är minst sagt mångsidigt! Problemet är inte att hitta något, utan att välja … Vill du ha tips för vad du ska streama, så läs vidare.

Mot Malmö, Oslo och Stockholm via SVTplay

Absolut hetast just nu på mobilskärmarna är utan konkurrens SVTs Tunna blå linjen, som rekommenderats av bl a Aftonbladet, ett drama i tio delar om Malmöpolisens vardag. För malmöiter är serien fylld av igenkänning, men för den som bara följer utvecklingen på Malmös gator via nyhetsrapporteringen kan Tunna blå linjen erbjuda mycket nyttig nyansering kring Malmös stadsliv dag som natt. Fantastiskt manus av Cilla Jackert!

Norska Exit återkommer med sin andra säsong, med fokus på det dekadenta livet i Oslos finanselit. Serien har väckt oerhört starka reaktioner och har kontroversiellt innehåll, men hamnar ofta på listor över serier att se fram emot under 2021. En svensk återfinns i en av huvudrollerna, Simon J Berger.

Malmö, Oslo … men Stockholm då? Och Danmark? Jo då, en riktigt spännande Stockholmsserie finns i SVT plays utbud under 2021. Kriminaldramat Snöänglar är en samproduktion mellan SVT och danska DR och nystar upp en rafflande historia kring försvinnandet av en fem veckor gammal bebis från ett slitet förortshem i Stockholm.