TV-program om hus och inredning

Att SVT har ett stort utbud är det ingen som kan ha gått miste om. En del av deras utbud är olika program som handlar om hus och inredning. Är du i full gång med att köpa ett hus kan du behöva inspiration inför ditt husköp. Därför kommer vi i det här inlägget att ge dig några tips på tv-program som berör ämnet på olika sätt. Alla program går givetvis att hitta på SVT.

Det sitter sitter i väggarna

En av SVT:s största framgångar när det kommer till tv-program som berör hus och renovering är tv-programmet Det sitter i väggarna. I varje avsnitt får vi möta nya husägare där de får veta allt om husets historia. Dessutom får de hjälp med att restaurera huset. Programmet leds av byggnadsantikvarien Erika Åberg som ger råd kring husets renovering och Rickard Thunér som tar reda på mer om husets historia. I de tidigare säsongerna var det historikern Christopher O’regan som stod för de historiska delarna.

Husdrömmar

Ett annat exempel på ett program som är producerat av SVT är tv-programmet Husdrömmar. I Husdrömmar får vi följa olika människors väg till att hitta det perfekta boendet. Programmet leds av Gert Wingårdh och Anne Lundberg.

Vem bor här?

Tv-programmet Vem bor här? programleds av Malin Olsson och vi får följa fem främlingar som tävlar om att lista ut vem som bor i vilket hem. Bostäderna vi ser i detta program sticker oftast ut lite i mängden, vilket gör att de tävlande får ta fram sina fördomar för att på så sätt försöka komma fram till vem det är som bor var.

Sommartorpet

Det går inte att skriva ett inlägg om inredning och hus utan att nämna Ernst Kirchsteiger. På SVT:s öppna arkiv kan du njuta av tv-programmet Sommartorpet som sändes i början på 00-talet där Ernst tillsammans med en snickare rustade upp ett gammalt torp. Den som ledde programmet var Gila Bergqvist-Ulfung.

Hjälp, vi har köpt en bondgård!

I tv-programmet Hjälp, vi har köpt en bondgård får vi följa det äkta paret Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström som köpt en bondgård. I programmet, som hittills har gått i två säsonger, får vi se hur bondgården växer fram när de själva renoverar den.