Från klassiska filmer till SVT Play

SVT har en lång historia i Sverige och har både roat, underhållit och tråkat ut flera generationer av svenskar. Det fanns inget val under årtionden utan du var tvungen att titta på de program SVT visade. Dagens filmälskare skulle säkert ha uppskattat att det visades ganska många klassiska filmer med exempelvis Ingrid Bergman, Greta Garbo, Fred Astaire & Ginger Rogers, Danny Kaye, Bette Davis, James Stewart, Clark Gable, John Wayne, Katharine Hepburn och filmer av Alfred Hitchcock. Men det var inte bara amerikanska filmer som visades utan även svenska klassiker med bland annat Åsa-Nisse, Nils Poppe, Hjördis Pettersson samt givetvis filmer av Ingmar Bergman. Om du ville se en nyare film var du tvungen att gå på bio. Storfilmer under 70-talet kunde visas på biograferna under åratal, som exempelvis Deer Hunter och Gökboet (10 år). Men SVT visade även det omtyckta tv-programmet Hylands Hörna samt det katastrofalt dåliga barnprogrammet ”Vilse i pannkakan” som stackars Staffan Westerberg faktiskt trodde var populärt.

Moderna SVT

Under senare år har SVT utsatts för hård konkurrens från TV4 och andra kabel-tv-kanaler. Det är bra med konkurrens och tittarna uppskattar att ha fler valmöjligheter. Men SVT har även följt med i den tekniska utvecklingen och erbjuder numera SVT Play där tittare kan se program genom att ladda ner deras app på mobilen så att de kan följa nyheter eller se filmer. När du använder din dyra smartphone för att titta på SVT eller annat är det viktigt att du ser till att din mobil är skyddad eftersom den lätt kan skadas. Hos Nudient online kan du hitta ett brett sortiment av snygga iPhone 14 Pro Max skal till din iPhone med innovativ och funktionell design till bra pris. Ett iPhone 14 Pro Max skal är en billig försäkring och hos Nudient kan du hitta det skal som passar dig perfekt. Skalen kommer att skydda din mobil från fall och stötar men ändå ligga skönt i handen. Mobilskal till iPhone 14 Pro Max har utvecklats med hållbarhet i fokus och har designats i återvunnen PC-plast. Dessutom är skalen både praktiska samt användarvänliga. Hos Nudient finns iPhone 14 Pro Max skal i många trendiga färger, vilket gör det enkelt att matcha din mobil med din personliga stil. Som kund hos Nudient får du alltid snabb och fri frakt samt fria returer.

Fördelar med SVT

Trots att SVT har ett förflutet som statlig monopol-tv finns det en del fördelar som lever kvar i dag som exempelvis nyheterna. Kravet på opartiskhet och faktabaserade nyhetsrapporteringar satte en hög standard som lever vidare. Det innebär inte att nyheter inte kan färgas politiskt här och där men i stort sett kan du ha förtroende för nyheterna på SVT. En annan fördel är att SVT nästan aldrig dubbade utländska program utan de sändes på sitt originalspråk med text. Denna standard har levt kvar och har bidragit till att svenskar är betydligt bättre på andra språk som exempelvis engelska än folk i länder där allt dubbas. Dessutom fick svenska barn lära sig att läsa både snabbt och bra för att kunna hänga med, en klar fördel som ingen klagat på.